Jak vybírat radiátor





  • Před nákupem je dobré si stanovit potřebný výkon radiátoru tak, aby z hlediska tepelné výkonnosti dostačoval pro ohřev místnosti. Jako pomůcku můžete využít našikalkulačku výkonu, která Vám pomůže stanovit odhad potřebného výkonu radiátoru. Zjištěné hodnoty z kalkulačky je však nutné brát s rezervou, hodnoty jsou pouze orientační a nezávazné. Vždy doporučujeme nechat tepelné ztráty stanovit odborníkem (projektantem, topenářem nebo instalatérem), který při výpočtu zohlední všechny vstupní faktory.
  • Zvolte umístění a zjistěte rozměry dostupného prostoru, kam budete chtít designový radiátor instalovat. Určete si maximální možnou výšku a šířku prostoru, který radiátor může zabírat. Obecně platí, že radiátory instalujeme na zeď cca 150 mm od podlahy a nad radiátorem by měl zůstat prostor zhruba 50 mm. Z každé strany je rovněž vhodné počítat s odstupem +/- 70 mm.
  • Při výběrem můžete využít náš integrovaný filtr radiátorů, který zobrazí radiátory vyhovující zadaným parametrům místnosti. Pokud si nevíte rady, kontaktujte radiátorové studio nebo naši zákaznickou linku, kde Vám rádi s výběrem pomůžeme, popřípadě nabídneme jiné nestandardní řešení. Vše od rustikálních radiátorů až po luxusní ultra moderní designové radiátory zhotovíme přímo na míru do Vašeho interiéru.
  • Vyberte si model radiátoru, který se Vám líbí a odpovídá Vašemu životnímu stylu. Filtr radiátorů Vám omezí výběr pouze dle zadaných kritérií, výběr podle stylu je na Vás. Každý model radiátoru nabízí různé varianty. Vámi vybrané varianty lze jednoduše přidat do Vašeho vlastního seznamu přání.
  • Ve větších místnostech je pro pokrytí tepelné ztráty vhodné instalovat dva nebo více radiátorů. Výkony jednotlivých topných těles se sčítají. Článkové radiátory Anuova a litinové radiátory lze na zakázku sestavit takřka v libovolné šířce. Zvýšení výkonu lze docílit i zvolením hlubšího otopného tělesa. Například u designových radiátorů lze vybrat z verzí double, kde jsou topné lamely na radiátorech z obou stran.
  • Zvolte si barvu a povrchovou úpravu radiátoru v souladu s vaším stylem, která bude zapadat do konceptu interiéru. Většinu radiátorů z naší nabídky lze lakovat práškovými barvami, které jsou vyráběny ve více než 200 odstínech. Dále nabízíme speciální povrchové úpravy jako např. u nerezových radiátorů kartáčování nerezu nebo leštění do zrcadlového lesku, chromování nebo transparentní či antické úpravy. U historických radiátorů můžete vybírat z povrchů lakovaných speciální technikou ručního patinování anebo crackle (popraskaný) lak. Díky široké škále povrchových úprav lze radiátor vytvořit tak, že se stane exkluzivním funkčním doplňkem celé místnosti.
  • Vyberte si designové ventily tak, aby i dopojení designového radiátoru vypadalo čistě a stylově. Nabízíme různé typy designových ventilů pro různé typy připojení radiátorů. Volit můžete mezi ventily termostatickými a manuálními.
  • Vhodnými doplňky k radiátorům jsou také háčky a věšáky či další příslušenství.
  • Poptejte radiátory v našich Radiátorových studiích nebo u partnerských prodejců. V případě, že nevíte, kde koupit či kde naleznete nejbližšího prodejce, kontaktujte nás na zákaznické lince 539 030 835 nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.





Zjistěte si orientační výkon radiátoru potřebný pro ohřev místnosti.

Spočítejte si, jak výkonný radiátor potřebujete do Vaší místnosti zadáním celkového objemu nebo jednoduše zadáním šířky, délky a výšky místnosti do naší kalkulačky potřebného výkonu.



Aktuální katalog s radiátory Laurens

V tištěném katalogu naleznete kompletní přehled radiátorů a příslušenství, které firma Laurens nabízí. Technická data, ceny a rozměrové varianty jsou uvedeny pouze na internetu v interaktivním webovém katalogu. Ten naleznete přímo na těchto stránkách.



Vytvořila společnost